Klops z cielęciny

Klops z cielęciny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina z kością  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Klops z cielęciny
  1. 1. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku, a następnie wyciskamy.
    Czerstwą bułkę namaczamy w mleku, a następnie wyciskamy.
  2. 2. Mięso płuczemy i oddzielamy od kości.
  3. 3. Kroimy je na mniejsze kawałki i mielimy z bułką, dodajemy jajko, wszystko dokładnie mieszamy.
  4. 4. Masę mięsną doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Robotem kuchennym lub drewnianą łyżką wyrabiamy mięso.
  5. 5. Na zwilżonej wodą desce formujemy wałek z mięsa.
  6. 6. Obtaczamy go w bułce tartej, a następnie zawijamy w natłuszczoną olejem folię.
  7. 7. Pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180°C. W trakcie pieczenia skrapiamy mięso wodą.
  8. 8. Z upieczonego klopsa zdejmujemy folię.
  9. 9. Kroimy w nieduże, skośne plastry.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Pieczenie
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.634