Wigilijny barszcz z buraków i grzybów

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zakwas z buraków na wigilijny barszcz  g  x   kcal =  kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wigilijny barszcz z buraków i grzybów
  1. 1. Opłukane grzyby wrzucamy do garnka i moczymy przez całą noc w 500ml wody.
  2. 2. Następnego dnia gotujemy je do miękkości w wodzie z moczenia i odcedzamy. Nie wylewamy wywaru.
  3. 3. Buraki i włoszczyznę (marchew, pietruszka, seler, por) myjemy, obieramy, wkładamy do garnka i zalewamy litrem wody. Dodajemy listek bobkowy i ziele angielskie.
  4. 4. Całość gotujemy około pół godziny, przecedzamy i łączymy z wywarem z grzybów. Następnie dolewamy kwas buraczany.
  5. 5. Barszcz przyprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem i gotujemy jeszcze około 30 minut, nie dopuszczając do zagotowania.
  6. 6. Pod koniec gotowania dodajemy na chwilę przed podaniem, rozgnieciony czosnek.
  7. 7. Na tarce ścieramy surowego buraka i kładziemy go na sicie, przez które następnie przelewamy gotowy barszcz.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.777