Wigilijny barszcz z buraków i grzybów

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zakwas z buraków na wigilijny barszcz  g  x   kcal =  kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wigilijny barszcz z buraków i grzybów
  1. 1. Opłukane grzyby wrzucamy do garnka i moczymy przez całą noc w 500ml wody.
  2. 2. Następnego dnia gotujemy je do miękkości w wodzie z moczenia i odcedzamy. Nie wylewamy wywaru.
  3. 3. Buraki i włoszczyznę (marchew, pietruszka, seler, por) myjemy, obieramy, wkładamy do garnka i zalewamy litrem wody. Dodajemy listek bobkowy i ziele angielskie.
  4. 4. Całość gotujemy około pół godziny, przecedzamy i łączymy z wywarem z grzybów. Następnie dolewamy kwas buraczany.
  5. 5. Barszcz przyprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem i gotujemy jeszcze około 30 minut, nie dopuszczając do zagotowania.
  6. 6. Pod koniec gotowania dodajemy na chwilę przed podaniem, rozgnieciony czosnek.
  7. 7. Na tarce ścieramy surowego buraka i kładziemy go na sicie, przez które następnie przelewamy gotowy barszcz.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.17