Zupa grzybowa z kaszą jęczmienną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Pęczak  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa grzybowa z kaszą jęczmienną
  1. 1. Suszone grzyby dokładnie przebieramy i myjemy.
  2. 2. Moczymy je w zimnej wodzie przez około 4 godziny.
  3. 3. Gdy napęcznieją, ponownie je myjemy.
  4. 4. Gotujemy w tej samej wodzie, w której się moczyły przez około 1,5 godziny.
  5. 5. Ugotowane grzyby wyjmujemy, kroimy w cienkie paski, a wywar przecedzamy.
  6. 6. Umytą kaszę jęczmienną zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 2 godziny, aby napęczniała, po czym gotujemy ją na półmiękko.
  7. 7. Kaszę oraz pokrojone grzyby wkładamy do wywaru grzybowego i gotujemy przez następne 20 minut.
  8. 8. Dodajemy ziemniaki, pokrojone w kostkę i solimy.
  9. 9. Na 5 minut przed końcem gotowania dodajemy pieprz, listek laurowy i cebulę.
  10. 10. Zupę zaprawiamy śmietaną.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby kasza warzywa ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kaprys ~ Gość
wh0cd754266 acyclovir cream price nexium price
wh0cd901225 eldepryl without prescription buy renagel revatio
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
wh0cd505227 trazodone price buy vermox
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.827