Zupa grzybowa z kaszą jęczmienną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Pęczak  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa grzybowa z kaszą jęczmienną
  1. 1. Suszone grzyby dokładnie przebieramy i myjemy.
  2. 2. Moczymy je w zimnej wodzie przez około 4 godziny.
  3. 3. Gdy napęcznieją, ponownie je myjemy.
  4. 4. Gotujemy w tej samej wodzie, w której się moczyły przez około 1,5 godziny.
  5. 5. Ugotowane grzyby wyjmujemy, kroimy w cienkie paski, a wywar przecedzamy.
  6. 6. Umytą kaszę jęczmienną zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 2 godziny, aby napęczniała, po czym gotujemy ją na półmiękko.
  7. 7. Kaszę oraz pokrojone grzyby wkładamy do wywaru grzybowego i gotujemy przez następne 20 minut.
  8. 8. Dodajemy ziemniaki, pokrojone w kostkę i solimy.
  9. 9. Na 5 minut przed końcem gotowania dodajemy pieprz, listek laurowy i cebulę.
  10. 10. Zupę zaprawiamy śmietaną.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby kasza warzywa ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.337