Jarmuż w pieczonych kasztanach z winem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jarmuż  g  x  kcal = 0 kcal
Kasztan jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana 36%  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jarmuż w pieczonych kasztanach z winem
  1. 1. Nastawiamy piekarnik na 220°C i podpiekamy kasztany przez 20 minut.
  2. 2. Listki jarmużu myjemy i gotujemy 10 minut w osolonym wrzątku.
  3. 3. Ugotowane liście odcedzamy i drobno kroimy.
  4. 4. Z mąki i masła robimy białą zasmażkę, a następnie mieszamy ze śmietanką, aby powstał gęsty sos.
  5. 5. Do sosu wkładamy jarmuż i gotujemy 7 minut.
  6. 6. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, gałką i sokiem z cytryny.
  7. 7. Kasztany obieramy ze skóry, a następnie dusimy je w syropie z cukru i wina tak, aby wszystkie pokryte były syropem.
  8. 8. Jarmuż podajemy na półmisku, obłożony kasztanami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd487469 yasmin buy propecia where can i buy albendazole atenolol chlorthalidone buy motilium
wh0cd144931 tenormin acomplia 20mg rimonabant ebaylevaquin zithromax
wh0cd583364 prazosin for ptsd
wh0cd455504 buy phenergan adalat online lisinopril nolvadex antabuse
wh0cd423536 cheap omnicef
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.906