Pierogi ruskie z bryndzą

Pierogi ruskie z bryndzą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Ser bryndza  g  x  kcal = 0 kcal
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi ruskie z bryndzą
  1. 1. Ziemniaki ugotowane w mundurkach obieramy i razem z serem mielimy w maszynce do mielenia.
    Ziemniaki ugotowane w mundurkach obieramy i razem z serem mielimy w maszynce do mielenia.
  2. 2. Cebulę smażymy na maśle aż się zeszkli.
  3. 3. Dodajemy ją do ziemniaków z serem, mieszamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
  4. 4. Następnie rozwałkowujemy ciasto na pierogi. Z rozwałkowanych placków ciasta wycinamy krążki, najlepiej o średnicy otworu szklanki.
  5. 5. Na krążki nakładamy farsz, sklejamy i przykrywamy lnianą ściereczką.
  6. 6. Po pół godzinie pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
  7. 7. Kiedy pierogi wypłyną, gotujemy je jeszcze 3-4 minuty i odławiamy łyżką cedzakową.
  8. 8. Gotowe pierogi polewamy tłuszczem pozostałym po smażeniu.
  9. 9. Podajemy ze śmietaną posypaną zieloną pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd675280 Purchase Sildenafil recommended reading
wh0cd273229 buy yasmin Albuterol Online metformin er
wh0cd249469 Buy Inderal dutasteride
wh0cd162269 hydrochlorothiazide 12.5 buy strattera buy stromectol online buy cafergot online cheap ...
wh0cd566558 albuterol inhaler no prescription albuterol inhaler lipitor adalat without ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.63