Klops z ryżem

Klops z ryżem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina z kością  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Klops z ryżem
  1. 1. Umyte jajko gotujemy na twardo i obieramy z łupinki, następnie kroimy na ćwiartki.
    Umyte jajko gotujemy na twardo i obieramy z łupinki, następnie kroimy na ćwiartki.
  2. 2. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku, wyciskamy.
  3. 3. Opłukane mięso oddzielamy od kości i mielimy przez maszynkę razem z bułką, dodajemy jajko.
  4. 4. Ryż gotujemy na pół-miękko.
  5. 5. Do mielonego mięsa dodajemy ryż, sól, pieprz i majeranek, wyrabiamy masę mięsną.
  6. 6. Formujemy z masy małe klopsy.
  7. 7. Wrzucamy na gotującą się, lekko posoloną wodę i gotujemy około 5 minut.
  8. 8. Ugotowane odcedzamy na sicie.
  9. 9. Podajemy na ciepło lub zimno.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd35759 cephalexin 500 buy bentyl nexium prescription
wh0cd974696 buy elimite online clomid albuterol hfa inhaler sildenafil buy proscar online buy ...
wh0cd505223 HCTZ buy cymbalta erythromycin
wh0cd385461 exelon luvox hoodia max plus alesse sinemet
wh0cd182709 seroquel citalopram sildenafil misoprostol online buy innopran elocon
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.884