Klops nadziewany pieczarkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.17
6
Średnia 2.17 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina z kością  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Klops nadziewany pieczarkami
  1. 1. Oczyszczone pieczarki dokładnie płuczemy i kroimy w plasterki.
  2. 2. Cebulę obieramy, płuczemy i drobno siekamy.
  3. 3. Dusimy pieczarki z cebulą na oleju. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy trochę bułki tartej.
  4. 4. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku, wyciskamy.
  5. 5. Opłukane mięso oddzielamy od kości i mielimy przez maszynkę razem z bułką i jajkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, wyrabiamy masę mięsną.
  6. 6. Na zwilżonej wodą desce formujemy z mięsa wąski prostokąt. Na jego środku kładziemy pieczarki, zlepiamy boki prostokąta i formujemy gładki wałek.
  7. 7. Obtaczamy mięso w bułce tartej, następnie zawijamy w natłuszczoną olejem folię i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (pieczemy przez około godzinę).
  8. 8. W trakcie pieczenia skrapiamy mięso zimną wodą. Pod koniec pieczenia zmniejszamy temperaturę.
  9. 9. Z upieczonego klopsa zdejmujemy folię. Kroimy go w skośne plastry.
  10. 10. Klops możemy podawać na gorąco lub na zimno z różnego rodzaju sosami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina grzyby wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.715