Klops nadziewany pieczarkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.14
7
Średnia 2.14 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina z kością  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Klops nadziewany pieczarkami
  1. 1. Oczyszczone pieczarki dokładnie płuczemy i kroimy w plasterki.
  2. 2. Cebulę obieramy, płuczemy i drobno siekamy.
  3. 3. Dusimy pieczarki z cebulą na oleju. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy trochę bułki tartej.
  4. 4. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku, wyciskamy.
  5. 5. Opłukane mięso oddzielamy od kości i mielimy przez maszynkę razem z bułką i jajkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, wyrabiamy masę mięsną.
  6. 6. Na zwilżonej wodą desce formujemy z mięsa wąski prostokąt. Na jego środku kładziemy pieczarki, zlepiamy boki prostokąta i formujemy gładki wałek.
  7. 7. Obtaczamy mięso w bułce tartej, następnie zawijamy w natłuszczoną olejem folię i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (pieczemy przez około godzinę).
  8. 8. W trakcie pieczenia skrapiamy mięso zimną wodą. Pod koniec pieczenia zmniejszamy temperaturę.
  9. 9. Z upieczonego klopsa zdejmujemy folię. Kroimy go w skośne plastry.
  10. 10. Klops możemy podawać na gorąco lub na zimno z różnego rodzaju sosami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina grzyby wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.046