Sałatka z buraczkami i groszkiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Groszek z jajkiem  g  x   kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Ogórki korniszony  g  x   kcal =  kcal
Grzyby marynowane  g  x   kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z buraczkami i groszkiem
  1. 1. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Polewamy sokiem z cytryny.
  2. 2. Pieczarki oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Kapelusze blanszujemy i kroimy w drobną kostkę.
  3. 3. Jajka gotujemy na twardo, a następnie białka oddzielamy od żółtek.
  4. 4. Białka, korniszony i marynowane grzyby kroimy w kostkę.
  5. 5. Seler, kalarepę, marchew, buraki i ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy. Następnie obieramy je i również kroimy w kostkę.
  6. 6. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez oraz przyprawiamy według uznania solą i pieprzem. Sałatkę podajemy mocno schłodzoną i posypaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.734