Sałatka z buraczkami i groszkiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Groszek z jajkiem  g  x   kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Ogórki korniszony  g  x   kcal =  kcal
Grzyby marynowane  g  x   kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z buraczkami i groszkiem
  1. 1. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Polewamy sokiem z cytryny.
  2. 2. Pieczarki oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Kapelusze blanszujemy i kroimy w drobną kostkę.
  3. 3. Jajka gotujemy na twardo, a następnie białka oddzielamy od żółtek.
  4. 4. Białka, korniszony i marynowane grzyby kroimy w kostkę.
  5. 5. Seler, kalarepę, marchew, buraki i ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy. Następnie obieramy je i również kroimy w kostkę.
  6. 6. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez oraz przyprawiamy według uznania solą i pieprzem. Sałatkę podajemy mocno schłodzoną i posypaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.738