Pierogi z ziołami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z ziołami
  1. 1. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy.
  2. 2. Po łyżeczce szczypiorku, natki pietruszki i tymianku dodajemy do ciasta na pierogi i zagniatamy je.
  3. 3. Ser mielimy w maszynce, rozcieramy z masłem i dodajemy śmietanę.
  4. 4. Dosypujemy łyżkę natki, szczypiorku i tymianku, a następnie mieszamy.
  5. 5. Z obranego ogórka usuwamy gniazda, siekamy i dodajemy do farszu. To samo robimy z papryczkami chilli. Masę doprawiamy resztą przypraw.
  6. 6. Na koniec dodajemy żółtka, mieszamy i odstawiamy na około godzinę.
  7. 7. Wyrobione ciasto wałkujemy, wycinamy z niego krążki, które nadziewamy farszem. Pierożki sklejamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez około 3 minuty od wypłynięcia, a następnie wyjmujemy łyżką cedzakową.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.387