Pierogi z ziołami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z ziołami
  1. 1. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy.
  2. 2. Po łyżeczce szczypiorku, natki pietruszki i tymianku dodajemy do ciasta na pierogi i zagniatamy je.
  3. 3. Ser mielimy w maszynce, rozcieramy z masłem i dodajemy śmietanę.
  4. 4. Dosypujemy łyżkę natki, szczypiorku i tymianku, a następnie mieszamy.
  5. 5. Z obranego ogórka usuwamy gniazda, siekamy i dodajemy do farszu. To samo robimy z papryczkami chilli. Masę doprawiamy resztą przypraw.
  6. 6. Na koniec dodajemy żółtka, mieszamy i odstawiamy na około godzinę.
  7. 7. Wyrobione ciasto wałkujemy, wycinamy z niego krążki, które nadziewamy farszem. Pierożki sklejamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez około 3 minuty od wypłynięcia, a następnie wyjmujemy łyżką cedzakową.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd751156 avodart seroquel for depression and anxiety stromectol 3mg neurontin
wh0cd2345229 cleocin without a prescription buy stromectol
wh0cd934638 fluoxetine by mail buy celexa propecia
wh0cd164509 i found it zovirax tadalis sx
wh0cd566559 furosemide triamterene hctz 75 50 mg celebrex ampicillian tetracycline pills ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:5.553