Zupa mleczna z kasza gryczaną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
3
Średnia 1 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Kasza gryczana  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa mleczna z kasza gryczaną
  1. 1. Kaszę wsypujemy do gotującej się i osolonej wody. Kiedy będzie już półmiękka, odsączamy ją z wody i wrzucamy do rozgrzanego mleka.
  2. 2. Dodajemy masło i cukier. Zupę gotujemy jeszcze przez 15 minut. Podajemy na ciepło.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Śniadanie
Kuchnie świata: kuchnia białoruska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: kasza mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd293366 buy toradol Propranolol
wh0cd117816 order zoloft
wh0cd660741 metformin 850 mg buy elocon ointment
wh0cd366835 motrin 800 Lasix No Prescription
wh0cd293359 lipitor online LISINOPRIL 5 MG cheap prednisone online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.753