Barszcz podhalański

Barszcz podhalański
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
4
Średnia 3 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Boczek wędzony  g  x   kcal =  kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Kefir naturalny  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz podhalański
  1. 1. Boczek myjemy, zalewamy wodą i zagotowujemy.
    Boczek myjemy, zalewamy wodą i zagotowujemy.
  2. 2. Odcedzamy go i studzimy.
  3. 3. Kroimy boczek oraz obraną z osłonki kiełbasę w kostkę.
  4. 4. Do wywaru z gotowanego boczku dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką.
  5. 5. Gotujemy przez kilka minut, a następnie studzimy.
  6. 6. Dodajemy kefir, ugotowane i pokrojone w cząstki jaja, boczek, kiełbasę i chrzan.
  7. 7. Gotowy barszcz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  8. 8. Przed podaniem podgrzewamy zupę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia góralska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.722