Warzywne kotlety

Warzywne kotlety
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.75
4
Średnia 2.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Groch łuskowy (żółty)  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Warzywne kotlety
  1. 1. Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie lub na parze.
    Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie lub na parze.
  2. 2. Czerstwą bułkę moczymy w mleku, po czym odciskamy.
  3. 3. Ugotowane warzywa i bułkę miksujemy lub mielimy w maszynce.
  4. 4. Do masy dodajemy jajka i doprawiamy do smaku.
  5. 5. Z tak przygotowanej masy formujemy niewielkie kotlety, panierujemy je w bułce tartej i smażymy, aż do uzyskania rumianego koloru.
  6. 6. Kotleciki podajemy na talerzu przybranym sałatą, plasterkami cytryny i koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.691