Pudding cytrynowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Wiśnia  g  x  kcal =  kcal
Melisa  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Bita śmietana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pudding cytrynowy
  1. 1. Pomarańczę dokładnie myjemy, ścieramy skórkę na tarce i wrzucamy ją do gotującej się wody.
  2. 2. Doprowadzamy do wrzenia i odcedzamy.
  3. 3. Dosypujemy cukier i gotujemy, ciągle mieszając, gdy powstanie gęsty syrop, zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę.
  4. 4. Wyciskamy sok z cytryn i wlewamy go do syropu.
  5. 5. Wstawiamy naczynie do zimnej wody i ubijamy energicznie, aż powstanie krem.
  6. 6. Wlewamy rum i mieszamy.
  7. 7. Przygotowany krem przelewamy do mniejszych naczyń i wstawiamy do lodówki.
  8. 8. Przed podaniem na stół dekorujemy bitą śmietaną, wiśniami oraz melisą.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.87