Kura pieczona

Kura pieczona
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Tuszka z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kura pieczona
  1. 1. Ugotowane i utłuczone ziemniaki mieszamy z tłuszczem, łyżeczką soli, niewielką ilością pieprzu i posiekaną, zrumienioną cebulą.
    Ugotowane i utłuczone ziemniaki mieszamy z tłuszczem, łyżeczką soli, niewielką ilością pieprzu i posiekaną, zrumienioną cebulą.
  2. 2. Przygotowanym farszem napełniamy kurę. Spinamy wykałaczkami lub zaszywamy.
  3. 3. Przekładamy do wysmarowanej masłem brytfanki, posypujemy solą, pieprzem i imbirem.
  4. 4. Pieczemy w piekarniku przez 45 minut w temperaturze 220°C. Podczas pieczenia obracamy kurę kilka razy tak, aby zarumieniła się z każdej strony.
  5. 5. Po upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 180°C. Pieczemy przez około 1,5 godziny aż kura będzie miękka. Od czasu do czasu podlewamy wodą, aby mięso nie wyschło.
  6. 6. Kurę podajemy przybraną ziołami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.887