Pierogi z grzybami, serem i kaszą

Pierogi z grzybami, serem i kaszą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Kasza gryczana  g  x  kcal = 0 kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy wędzony  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z grzybami, serem i kaszą
  1. 1. Namoczone wcześniej w wodzie grzyby gotujemy.
    Namoczone wcześniej w wodzie grzyby gotujemy.
  2. 2. Na powstałym wywarze gotujemy kaszę gryczaną.
  3. 3. Po przestudzeniu mielimy kaszę z serem i ugotowanymi grzybami.
  4. 4. Pokrojony boczek smażymy aż stopi się. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy aż się zarumieni.
  5. 5. Wszystko mieszamy z masą z kaszy.
  6. 6. Na koniec wbijamy jajko i dodajemy masło.
  7. 7. Mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
  8. 8. Następnie rozwałkowujemy ciasto na pierogi. Wycinamy z niego krążki, najlepiej o średnicy otworu szklanki.
  9. 9. Na krążki nakładamy farsz, sklejamy i przykrywamy lnianą ściereczką.
  10. 10. Po pół godzinie pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Kiedy pierogi wypłyną gotujemy je jeszcze 3-4 minuty.
  11. 11. Ugotowane pierogi odławiamy łyżką cedzakową.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia Podlasia i Polesia
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd284804 metformin 500 mg
Kaprys ~ Gość
wh0cd754266 acyclovir cream price nexium price
wh0cd901225 eldepryl without prescription buy renagel revatio
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.418