Klops z nadzieniem warzywnym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Klops z nadzieniem warzywnym
  1. 1. Włoszczyznę dokładnie myjemy, gotujemy w osolonej wodzie.
  2. 2. Następnie warzywa odcedzamy, studzimy, obieramy i ścieramy na drobnej tarce.
  3. 3. Dodajemy jajo i 5 łyżek bułki tartej, doprawiamy do smaku solą i majerankiem.
  4. 4. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku, wyciskamy.
  5. 5. Opłukane mięso oddzielamy od kości i mielimy przez maszynkę razem z bułką, dodajemy jajko i wyrabiamy masę mięsną.
  6. 6. Na zwilżonej wodą desce formujemy z mięsa wąski prostokąt. Na jego środku kładziemy włoszczyznę.
  7. 7. Zlepiamy boki prostokąta i formujemy gładki wałek. Obtaczamy mięso w bułce tartej, następnie zawijamy w natłuszczoną olejem folię.
  8. 8. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około godzinę. W trakcie pieczenia skrapiamy mięso zimną wodą. Pod koniec pieczenia zmniejszamy temperaturę.
  9. 9. Z upieczonego klopsa zdejmujemy folię. Kroimy w skośne plastry.
  10. 10. Klops możemy podawać na gorąco lub na zimno z różnego rodzaju sosami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.694