Chłodnik szczawiowo-buraczany

Chłodnik szczawiowo-buraczany
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.25
4
Średnia 2.25 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szczaw  g  x  kcal = 0 kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal = 0 kcal
Kefir naturalny  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chłodnik szczawiowo-buraczany
  1. 1. Oczyszczony szczaw kroimy dość drobno i gotujemy w osolonej wodzie.
    Oczyszczony szczaw kroimy dość drobno i gotujemy w osolonej wodzie.
  2. 2. Oddzielnie gotujemy całe buraki. Gdy będą miękkie odlewamy z nich wywar i studzimy. Następnie je obieramy i drobno siekamy.
  3. 3. Do ostudzonego wywaru szczawiowego wrzucamy szczypiorek roztarty z solą i żółtkiem. Następnie dodajemy drobno posiekane ogórki i buraki.
  4. 4. Na koniec zaprawiamy wywarem z buraków oraz białkiem jajka ubitym z cukrem i kefirem.
  5. 5. Chłodnik tuż przed podaniem doprawiamy śmietaną, posypujemy posiekanym koperkiem według uznania.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.73