Ozorki jagnięce na potrawę

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ozór jagnięcy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarki marynowane  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Ogórek konserwowy  g  x   kcal =  kcal
Szalotka marynowana  g  x   kcal =  kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ozorki jagnięce na potrawę
  1. 1. Gotujemy ozory w osolonej wodzie, a gdy są miękkie, obieramy ze skóry i kroimy w plastry.
  2. 2. Robimy zasmażkę z masła i mąki.
  3. 3. Dodajemy do niej cebulę i podsmażamy.
  4. 4. Podlewamy zasmażkę rosołem z ozorów, wkładamy korzenie, dodajemy wino, sok z cytryny i cukier. Gotujemy całość przez 15-20 minut.
  5. 5. Przecedzamy sos do rondla, wkładamy ozory, pokrojone w cienkie plasterki grzyby, korniszona i całe cebulki. Zagotowujemy wszystko kilka razy.
  6. 6. W miarę potrzeby doprawiamy cytryną, cukrem lub solą.
  7. 7. Podajemy z ugotowanymi tartymi ziemniakami
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jagnięcina warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.768