Tagine z kurczaka i pigwy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udo z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Szafran  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Pigwa  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Kurkuma  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tagine z kurczaka i pigwy
  1. 1. Mięso z kurczaka myjemy i zdejmujemy skórkę.
  2. 2. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła i podsmażamy kurczaka.
  3. 3. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy aż się zeszkli.
  4. 4. Dodajemy przyprawy i mieszamy.
  5. 5. Dodajemy bulion drobiowy, przykrywamy i dusimy na średnim ogniu. przez około 30 minut.
  6. 6. W międzyczasie pigwy myjemy, kroimy w ósemki i usuwamy gniazda nasienne.
  7. 7. Na osobnej patelni podsmażamy na pozostałym maśle pigwę.
  8. 8. Dodajemy pigwę do kurczaka, przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez kolejne 30 minut.
  9. 9. Gotowe danie dekorujemy posiekaną pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia marokańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Sezon: Całoroczne,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.885