Tagine z kurczaka i pigwy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udo z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Szafran  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Pigwa  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Kurkuma  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tagine z kurczaka i pigwy
  1. 1. Mięso z kurczaka myjemy i zdejmujemy skórkę.
  2. 2. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła i podsmażamy kurczaka.
  3. 3. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy aż się zeszkli.
  4. 4. Dodajemy przyprawy i mieszamy.
  5. 5. Dodajemy bulion drobiowy, przykrywamy i dusimy na średnim ogniu. przez około 30 minut.
  6. 6. W międzyczasie pigwy myjemy, kroimy w ósemki i usuwamy gniazda nasienne.
  7. 7. Na osobnej patelni podsmażamy na pozostałym maśle pigwę.
  8. 8. Dodajemy pigwę do kurczaka, przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez kolejne 30 minut.
  9. 9. Gotowe danie dekorujemy posiekaną pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia marokańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Sezon: Całoroczne,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.796