Klops nadziewany bułką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Klops nadziewany bułką
  1. 1. Jajka dokładnie myjemy.
  2. 2. Do utartego masła dodajemy żółtko, sól i cukier, ucieramy na jednolitą masę.
  3. 3. Następnie dodajemy ubite na sztywną pianę białko, posiekaną natkę pietruszki i 50 g bułki tartej, delikatnie mieszamy.
  4. 4. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku, wyciskamy.
  5. 5. Opłukane mięso mielimy przez maszynkę razem z bułką, dodajemy jajko.
  6. 6. Całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, wyrabiamy masę mięsną.
  7. 7. Na zwilżonej wodą desce formujemy z mięsa wąski prostokąt. Na jego środku kładziemy przygotowaną wcześniej masę.
  8. 8. Zlepiamy boki prostokąta i formujemy gładki wałek.
  9. 9. Tak przygotowane mięso obtaczamy w bułce tartej, następnie zawijamy w natłuszczoną olejem folię.
  10. 10. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około godzinę.
  11. 11. W trakcie pieczenia skrapiamy mięso zimną wodą. Pod koniec pieczenia zmniejszamy temperaturę.
  12. 12. Z upieczonego klopsa zdejmujemy folię. Kroimy go w skośne plastry.
  13. 13. Klops możemy podawać na gorąco lub na zimno z różnego rodzaju sosami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Rodzaj głównego składnika: cielęcina wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.645