Surówka z białej kapusty i marchwi

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cykoria sałatowa  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Pestki dyni  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Surówka z białej kapusty i marchwi
  1. 1. Kapustę i cykorię myjemy, osuszamy i usuwamy głąb. Następnie kroimy w paseczki.
  2. 2. Marchew oczyszczamy, obieramy, myjemy i ścieramy na tarce.
  3. 3. Paprykę myjemy, osuszamy, kroimy na pół i usuwamy gniazdo nasienne.
  4. 4. Jedną połówkę papryki kroimy w drobną kostkę, a drugą w paseczki.
  5. 5. Mieszamy kapustę z cykorią i marchwią. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę.
  6. 6. Na suchej patelni prażymy pestki dyni, następnie prawie wszystkie dodajemy do surówki.
  7. 7. Mieszamy olej, ocet, musztardę i miód. Dodajemy do sosu sól i pieprz.
  8. 8. Polewamy sosem surówkę i odstawiamy ją na kilka minut do lodówki.
  9. 9. Surówkę dekorujemy pozostałymi pestkami dyni i papryką pokrojoną w paseczki.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nie tylko pierogi warto w tej restauracji zjeśc, ale także ruskie i kopytka. Wszystko jest ...
Halo ,,czy będąc w helsinkach czyli na południu finlandii możesz oceniać kuchnie fińska i ...
Dla Joanny, bałkanistki: Też miałem ten problem z kawą paloną na bałkańską modłę - taka ...
Wody lecznicze ~ Gość
Mnie rowniez interesuje, ile zaleca sie pic Slotwinki na dobe, niestety nigdzie nie znalazlam ...
ja magnez mam na lodófce ;>
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.076