Surówka z białej kapusty i marchwi

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cykoria sałatowa  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Pestki dyni  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Surówka z białej kapusty i marchwi
  1. 1. Kapustę i cykorię myjemy, osuszamy i usuwamy głąb. Następnie kroimy w paseczki.
  2. 2. Marchew oczyszczamy, obieramy, myjemy i ścieramy na tarce.
  3. 3. Paprykę myjemy, osuszamy, kroimy na pół i usuwamy gniazdo nasienne.
  4. 4. Jedną połówkę papryki kroimy w drobną kostkę, a drugą w paseczki.
  5. 5. Mieszamy kapustę z cykorią i marchwią. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę.
  6. 6. Na suchej patelni prażymy pestki dyni, następnie prawie wszystkie dodajemy do surówki.
  7. 7. Mieszamy olej, ocet, musztardę i miód. Dodajemy do sosu sól i pieprz.
  8. 8. Polewamy sosem surówkę i odstawiamy ją na kilka minut do lodówki.
  9. 9. Surówkę dekorujemy pozostałymi pestkami dyni i papryką pokrojoną w paseczki.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd729647 buy doxycycline toradol online flagyl tetracycline sildenafil
wh0cd325354 buspirone HYZAAR
wh0cd729642 buspar by mail buy rimonabant clindamycin by mail order
wh0cd675280 Purchase Sildenafil recommended reading
wh0cd273229 buy yasmin Albuterol Online metformin er
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.724