Knedle z bryndzą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Ser bryndza  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Knedle z bryndzą
  1. 1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach.
  2. 2. Następnie studzimy je, obieramy i mielimy w maszynce.
  3. 3. Masę wykładamy na stolnice lub na deskę, dodajemy mąkę, jajko, sól i zagniatamy ciasto.
  4. 4. Bryndzę ucieramy z żółtkiem.
  5. 5. Z ciasta kolejno odrywamy niewielkie kawałki i rozwałkowujemy je.
  6. 6. Na każdy kawałek nakładamy łyżeczkę farszu z bryndzy, zlepiamy i formujemy okrągłe knedle.
  7. 7. Kluski wrzucamy partiami do lekko osolonej wrzącej wody i gotujemy pod przykryciem, aż do ponownego zagotowania.
  8. 8. Następnie zdejmujemy pokrywkę i od momentu wypłynięcia knedli na powierzchnię, gotujemy jeszcze przez 5 minut na małym ogniu.
  9. 9. Gotowe kluski wybieramy łyżką cedzakową na talerz i posypujemy kruszonym serem. W sezonie letnim możemy podawać z owocami, np. truskawkami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.776