Rybny przekładaniec z kapustą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Okoń europejski  g  x  kcal = 0 kcal
Ogórek kiszony  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rybny przekładaniec z kapustą
  1. 1. Oczyszczone filety z dorsza kroimy na niewielkie kawałki i gotujemy w minimalnej ilości osolonej wody. Następnie odcedzamy powstały wywar rybny.
  2. 2. Cebule obieramy z łupin, płuczemy i siekamy. Następnie podsmażamy na patelni.
  3. 3. Obrane i pokrojone ogórki, kapary, połowę cebuli wkładamy do rondla. Wlewamy wywar. Wszystko razem gotujemy przez około 15 minut pod przykryciem.
  4. 4. Ziemniaki obieramy i myjemy. Wkładamy do gorącej, lekko osolonej wody i gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy i kroimy w plastry.
  5. 5. Surową kapustę kroimy i wkładamy do osobnego naczynia. Dodajemy masło i dusimy pod przykryciem przez 40 minut.
  6. 6. Do podduszonej kapusty dodajemy przecier pomidorowy, pozostałą część cebuli, ocet i cukier. Wrzucamy również przyprawy: listek laurowy, pieprz i sól. Całość dusimy pod przykryciem.
  7. 7. Z mąki i masła robimy zasmażkę. Dodajemy ją do miękkiej kapusty. Wszystko dokładnie mieszamy i zagotowujemy.
  8. 8. Gotową kapustę układamy na dnie brytfanny. Na niej kładziemy kawałki ryby, kapary, ogórki i warstwę kapusty. Na wierzchu układamy ziemniaki. Posypujemy bułką tartą oraz skrapiamy masłem. Całość zapiekamy w piekarniku do zarumienienia bułki w temperaturze 220ºC. Danie podajemy na ciepło.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.587