Rybny przekładaniec z kapustą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Okoń europejski  g  x  kcal = 0 kcal
Ogórek kiszony  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rybny przekładaniec z kapustą
  1. 1. Oczyszczone filety z dorsza kroimy na niewielkie kawałki i gotujemy w minimalnej ilości osolonej wody. Następnie odcedzamy powstały wywar rybny.
  2. 2. Cebule obieramy z łupin, płuczemy i siekamy. Następnie podsmażamy na patelni.
  3. 3. Obrane i pokrojone ogórki, kapary, połowę cebuli wkładamy do rondla. Wlewamy wywar. Wszystko razem gotujemy przez około 15 minut pod przykryciem.
  4. 4. Ziemniaki obieramy i myjemy. Wkładamy do gorącej, lekko osolonej wody i gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy i kroimy w plastry.
  5. 5. Surową kapustę kroimy i wkładamy do osobnego naczynia. Dodajemy masło i dusimy pod przykryciem przez 40 minut.
  6. 6. Do podduszonej kapusty dodajemy przecier pomidorowy, pozostałą część cebuli, ocet i cukier. Wrzucamy również przyprawy: listek laurowy, pieprz i sól. Całość dusimy pod przykryciem.
  7. 7. Z mąki i masła robimy zasmażkę. Dodajemy ją do miękkiej kapusty. Wszystko dokładnie mieszamy i zagotowujemy.
  8. 8. Gotową kapustę układamy na dnie brytfanny. Na niej kładziemy kawałki ryby, kapary, ogórki i warstwę kapusty. Na wierzchu układamy ziemniaki. Posypujemy bułką tartą oraz skrapiamy masłem. Całość zapiekamy w piekarniku do zarumienienia bułki w temperaturze 220ºC. Danie podajemy na ciepło.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.847