Dorsz w sosie jabłkowo-śmietanowym

Dorsz w sosie jabłkowo-śmietanowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
2
Średnia 1 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz w sosie jabłkowo-śmietanowym
  1. 1. Opłukane filety z dorsza kroimy na kawałki.
    Opłukane filety z dorsza kroimy na kawałki.
  2. 2. Jabłka obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na części.
  3. 3. Obraną i opłukaną cebulę kroimy w drobną kostkę.
  4. 4. Do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego wkładamy warstwami rybę, jabłka i cebulę.
  5. 5. Całość zalewamy niewielką ilością wody i dusimy przez 10-15 minut.
  6. 6. Po upływie tego czasu kawałki dorsza wyjmujemy, a jabłka z cebulą przecieramy przez sito.
  7. 7. Masę jabłkową doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy do niej śmietanę.
  8. 8. Sos mieszamy i zagotowujemy.
  9. 9. Rybę wykładamy na półmisek, polewamy sosem i przybieramy listkiem mięty.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.112