Dorsz w sosie jabłkowo-śmietanowym

Dorsz w sosie jabłkowo-śmietanowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
2
Średnia 1 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz w sosie jabłkowo-śmietanowym
  1. 1. Opłukane filety z dorsza kroimy na kawałki.
    Opłukane filety z dorsza kroimy na kawałki.
  2. 2. Jabłka obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na części.
  3. 3. Obraną i opłukaną cebulę kroimy w drobną kostkę.
  4. 4. Do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego wkładamy warstwami rybę, jabłka i cebulę.
  5. 5. Całość zalewamy niewielką ilością wody i dusimy przez 10-15 minut.
  6. 6. Po upływie tego czasu kawałki dorsza wyjmujemy, a jabłka z cebulą przecieramy przez sito.
  7. 7. Masę jabłkową doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy do niej śmietanę.
  8. 8. Sos mieszamy i zagotowujemy.
  9. 9. Rybę wykładamy na półmisek, polewamy sosem i przybieramy listkiem mięty.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.941