Surówka ze słonecznika bulwiastego

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
2
Średnia 5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Topinambur  g  x  kcal = 0 kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Ocet balsamiczny  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Chrzan tarty  g  x   kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Surówka ze słonecznika bulwiastego
  1. 1. Bulwę słonecznika starannie szorujemy szczoteczką pod zimną, bieżącą wodą. Następnie, po osuszeniu, obieramy ją.
  2. 2. Oczyszczony seler naciowy oraz obraną kalarepę myjemy, kroimy w plasterki.
  3. 3. Chrzan mieszamy z olejem, octem, miodem i musztardą.
  4. 4. Słonecznik ścieramy na tarce i dodajemy do sosu.
  5. 5. Mieszamy seler z kalarepą, całość polewamy sosem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  6. 6. Orzechy sparzamy wrzątkiem, osuszamy i grubo siekamy.
  7. 7. Surówkę posypujemy orzechami.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.924