Pierogi z soją

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Soja  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z soją
  1. 1. Zalaną wrzątkiem soję pozostawiamy na noc, aby się dobrze namoczyła.
  2. 2. Po tym czasie odcedzamy ją, zalewamy świeżą wodą i gotujemy.
  3. 3. Następnie mielimy ją. Do masy sojowej dodajemy jaja oraz natkę ze szczypiorkiem.
  4. 4. Cebulę podsmażamy na oleju, tak aby zarumieniła się na złoty kolor.
  5. 5. Dodajemy ją do masy razem z bułką tartą oraz przyprawami i mieszamy.
  6. 6. Następnie rozwałkowujemy ciasto. Z rozwałkowanych placków ciasta wycinamy krążki, najlepiej o średnicy otworu szklanki.
  7. 7. Na krążki nakładamy farsz, sklejamy i przykrywamy lnianą ściereczką.
  8. 8. Po pół godzinie pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
  9. 9. Kiedy pierogi wypłyną gotujemy je jeszcze 3-4 minuty i odławiamy łyżką cedzakową.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia Podlasia i Polesia
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kaprys ~ Gość
wh0cd754266 acyclovir cream price nexium price
wh0cd901225 eldepryl without prescription buy renagel revatio
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
wh0cd505227 trazodone price buy vermox
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.817