Rolada nadziewana omletem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada nadziewana omletem
  1. 1. Marchew dokładnie myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, obieramy i kroimy w paski.
  2. 2. Do rozrobionych widelcem białek dodajemy szczyptę soli, łyżkę wody i posiekaną natkę pietruszki.
  3. 3. Na patelnię wlewamy olej. Następnie smażymy na nim rozrobiony omlet. Przygotowany omlet studzimy i przecinamy na dwie równe części.
  4. 4. Mięsa myjemy, odsączamy z wody.
  5. 5. Cielęcinę rozbijamy tłuczkiem i formujemy z niej prostokąt.
  6. 6. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku, po czym odciskamy z nadmiaru płynu.
  7. 7. Wołowinę mielimy razem z bułką, dodajemy jajko, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Mieloną wołowinę przekładamy na prostokąt cielęcy i równomiernie rozkładamy.
  9. 9. Na połówki omletu kładziemy pokrojoną marchew i zawijamy w rulon.
  10. 10. Zawinięte omlety układamy na dwóch przeciwległych bokach mięsa. Zwijamy roladę z dwóch stron i związujemy nitką. Całość zawijamy w natłuszczony pergamin. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy aż mięso będzie miękkie. W trakcie pieczenia skrapiamy wodą.
  11. 11. Pod koniec pieczenia zmniejszamy temperaturę.
  12. 12. Z gotowej rolady zdejmujemy folię i nitkę.
  13. 13. Mięso kroimy w skośne i grube plastry.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.826