Rolada nadziewana omletem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada nadziewana omletem
  1. 1. Marchew dokładnie myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, obieramy i kroimy w paski.
  2. 2. Do rozrobionych widelcem białek dodajemy szczyptę soli, łyżkę wody i posiekaną natkę pietruszki.
  3. 3. Na patelnię wlewamy olej. Następnie smażymy na nim rozrobiony omlet. Przygotowany omlet studzimy i przecinamy na dwie równe części.
  4. 4. Mięsa myjemy, odsączamy z wody.
  5. 5. Cielęcinę rozbijamy tłuczkiem i formujemy z niej prostokąt.
  6. 6. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku, po czym odciskamy z nadmiaru płynu.
  7. 7. Wołowinę mielimy razem z bułką, dodajemy jajko, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Mieloną wołowinę przekładamy na prostokąt cielęcy i równomiernie rozkładamy.
  9. 9. Na połówki omletu kładziemy pokrojoną marchew i zawijamy w rulon.
  10. 10. Zawinięte omlety układamy na dwóch przeciwległych bokach mięsa. Zwijamy roladę z dwóch stron i związujemy nitką. Całość zawijamy w natłuszczony pergamin. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy aż mięso będzie miękkie. W trakcie pieczenia skrapiamy wodą.
  11. 11. Pod koniec pieczenia zmniejszamy temperaturę.
  12. 12. Z gotowej rolady zdejmujemy folię i nitkę.
  13. 13. Mięso kroimy w skośne i grube plastry.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.844