Ta'amia - egipski falafel

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ta'amia - egipski falafel
  1. 1. Ziarna bobu myjemy i moczymy przez noc.
  2. 2. Warzywa i zioła kroimy.
  3. 3. Mielimy ziarna bobu w maszynce z ziołami, cebulą i czosnkiem.
  4. 4. Na patelni rozgrzewamy oliwę, z masy warzywnej formujemy płaskie placki i smażymy na głębokim tłuszczu z dwóch stron.
  5. 5. Falafel podajemy w chlebku pita, ze świeżą sałatą, pomidorem i sosem jogurtowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia afrykańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Smażenie w głębokim tłuszczu
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd284804 metformin 500 mg
Kaprys ~ Gość
wh0cd754266 acyclovir cream price nexium price
wh0cd901225 eldepryl without prescription buy renagel revatio
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.775