Rolada cielęca z nadziewana bułką tartą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada cielęca z nadziewana bułką tartą
  1. 1. Cielęcinę płuczemy, usuwamy żyły, rozbijamy tłuczkiem do mięsa i formujemy prostokąt. Doprawiamy solą i pieprzem.
  2. 2. Do utartego masła dodajemy żółtko, sól i cukier.
  3. 3. Wszystkie składniki dokładnie ucieramy. Dodajemy bułkę tartą, natkę pietruszki i pianę ubitą z białka. Całość delikatnie mieszamy.
  4. 4. Przygotowaną masę przekładamy na dłuższy bok prostokąta z cielęciny, zawijamy w rulon i związujemy nitką.
  5. 5. Roladę kładziemy na natłuszczoną olejem folię i przekładamy do formy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy aż będzie miękka. W trakcie pieczenia cielęcinę skrapiamy wodą.
  6. 6. Z upieczonego mięsa zdejmujemy folię i nitkę.
  7. 7. Roladę kroimy w grube plastry.
  8. 8. 
  9. 9. Danie możemy podawać na ciepło lub na zimno z różnego rodzaju sosami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina jajka
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.156