Rolada cielęca z nadziewana bułką tartą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada cielęca z nadziewana bułką tartą
  1. 1. Cielęcinę płuczemy, usuwamy żyły, rozbijamy tłuczkiem do mięsa i formujemy prostokąt. Doprawiamy solą i pieprzem.
  2. 2. Do utartego masła dodajemy żółtko, sól i cukier.
  3. 3. Wszystkie składniki dokładnie ucieramy. Dodajemy bułkę tartą, natkę pietruszki i pianę ubitą z białka. Całość delikatnie mieszamy.
  4. 4. Przygotowaną masę przekładamy na dłuższy bok prostokąta z cielęciny, zawijamy w rulon i związujemy nitką.
  5. 5. Roladę kładziemy na natłuszczoną olejem folię i przekładamy do formy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy aż będzie miękka. W trakcie pieczenia cielęcinę skrapiamy wodą.
  6. 6. Z upieczonego mięsa zdejmujemy folię i nitkę.
  7. 7. Roladę kroimy w grube plastry.
  8. 8. 
  9. 9. Danie możemy podawać na ciepło lub na zimno z różnego rodzaju sosami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina jajka
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.732