Pierogi z jarzynami

Pierogi z jarzynami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z jarzynami
  1. 1. Oczyszczone i obrane warzywa gotujemy w małej ilości wody. Następnie odstawiamy do przestygnięcia.
    Oczyszczone i obrane warzywa gotujemy w małej ilości wody. Następnie odstawiamy do przestygnięcia.
  2. 2. W wywarze z jarzyn moczymy czerstwą bułkę, następnie przepuszczamy je wraz z jarzynami przez maszynkę do mielenia.
  3. 3. Do powstałej masy dodajemy sos sojowy, koncentrat pomidorowy i posiekaną natkę. Doprawiamy przyprawami i mieszamy.
  4. 4. Następnie rozwałkowujemy ciasto na pierogi. Wycinamy z niego krążki, najlepiej o średnicy otworu szklanki.
  5. 5. Na krążki nakładamy farsz, sklejamy i przykrywamy lnianą ściereczką.
  6. 6. Po pół godzinie pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Kiedy pierogi wypłyną gotujemy je jeszcze 3-4 minuty i następnie odławiamy łyżką cedzakową.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Podlasia i Polesia
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.613