Potrawa z podrobów

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Podroby z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawa z podrobów
  1. 1. Drobno posiekaną cebulę, smażymy na rozgrzanym oleju. Kiedy będzie miała złoty kolor, dodajemy dobrze opłukane podroby.
  2. 2. Całość smażymy, do momentu aż uzyska ciemnobrązową skórkę.
  3. 3. Po 5 minutach posypujemy mąką i podlewamy wrzącą wodą, a następnie doprawiamy solą i połową pieprzu.
  4. 4. Całość dusimy przez godzinę.
  5. 5. W międzyczasie formujemy kule z mięsa wołowego, soli, wsypujemy resztę pieprzu i rozgniecionych ząbków czosnku.
  6. 6. Przygotowane mięsne porcje wrzucamy do ugotowanych podrobów.
  7. 7. Dodajemy ryż i gotujemy razem na wolnym ogniu przez około 20 minut.
  8. 8. Danie najlepiej smakuje z surówką lub sałatą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.358