Wołowina po białorusku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.6
5
Średnia 2.6 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Sos śmietanowy  g  x   kcal =  kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wołowina po białorusku
  1. 1. Oczyszczoną wołowinę kroimy dość drobno, a następnie rozbijamy tłuczkiem i solimy.
  2. 2. Cebulę siekamy drobno i posypujemy nią mięso. Na koniec panierujemy mięso startym czerstwym chlebem. Wszystko dusimy w garnku z dodatkiem wody i masła.
  3. 3. Danie podajemy na ciepło z sosem śmietanowym i gotowanymi ziemniakami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia kresowa
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.899