Kaczka nadziewana makaronem

Kaczka nadziewana makaronem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Makaron  g  x  kcal =  kcal
Podroby z kaczki  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Kaczka  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kaczka nadziewana makaronem
  1. 1. Sól, czosnek, pieprz i paprykę starannie mieszamy.
    Sól, czosnek, pieprz i paprykę starannie mieszamy.
  2. 2. Mieszanką przypraw składająca się z 2 łyżeczek soli, szczypty pieprzu i papryki nacieramy kaczkę w środku oraz na zewnątrz.
  3. 3. Wątróbkę, serce, żołądek z kaczki oraz cebulę i pieczarki drobno siekamy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy posiekaną zieloną natkę pietruszki, ugotowany wcześniej makaron i jajo. Masę doprawiamy do smaku oraz dokładnie mieszamy.
  4. 4. Powstałym nadzieniem faszerujemy kaczkę, na koniec zaszywamy otwór. Nakłuwamy lekko jej skórę, aby nie popękała podczas pieczenia.
  5. 5. Przygotowaną kaczkę pieczemy w rozgrzanym do 190°C piekarniku, przez około 2,5 godziny. W międzyczasie obracamy mięso, aby równomiernie się upiekło. Od czasu do czasu podlewamy wodą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
wh0cd587259 sildenafil 50 order amoxil online bentyl plendil albenza lipitor ventolin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.67