Kaczka nadziewana makaronem

Kaczka nadziewana makaronem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Makaron  g  x  kcal =  kcal
Podroby z kaczki  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Kaczka  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kaczka nadziewana makaronem
  1. 1. Sól, czosnek, pieprz i paprykę starannie mieszamy.
    Sól, czosnek, pieprz i paprykę starannie mieszamy.
  2. 2. Mieszanką przypraw składająca się z 2 łyżeczek soli, szczypty pieprzu i papryki nacieramy kaczkę w środku oraz na zewnątrz.
  3. 3. Wątróbkę, serce, żołądek z kaczki oraz cebulę i pieczarki drobno siekamy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy posiekaną zieloną natkę pietruszki, ugotowany wcześniej makaron i jajo. Masę doprawiamy do smaku oraz dokładnie mieszamy.
  4. 4. Powstałym nadzieniem faszerujemy kaczkę, na koniec zaszywamy otwór. Nakłuwamy lekko jej skórę, aby nie popękała podczas pieczenia.
  5. 5. Przygotowaną kaczkę pieczemy w rozgrzanym do 190°C piekarniku, przez około 2,5 godziny. W międzyczasie obracamy mięso, aby równomiernie się upiekło. Od czasu do czasu podlewamy wodą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.651