Pierogi ze szpinakiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi ze szpinakiem
  1. 1. Sparzony szpinak drobno siekamy.
  2. 2. Cebulę drobno kroimy i smażymy na złoty kolor na maśle (15g).
  3. 3. Dodajemy do niej szpinak i trzy ząbki posiekanego czosnku. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  4. 4. Odparowujemy i dodajemy tartą bułkę, aby zagęścić masę.
  5. 5. Ciasto na pierogi wałkujemy, wycinamy z niego krążki i wypełniamy je farszem.
  6. 6. Obrane i pozbawione nasion pomidory wrzucamy je na patelnię. Smażymy do momentu aż powstanie dość gęsta masa.
  7. 7. Dodajemy posiekane ząbki czosnku i przyprawy: sól, pieprz i bazylię. Dusimy przez moment pod przykryciem.
  8. 8. Na posmarowanej masłem blasze układamy pierogi. Posypujemy je serem i pieczemy w temperaturze 150°C.
  9. 9. Pierogi podajemy polane sosem pomidorowym.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.807