Kaczka z pomarańczami

Kaczka z pomarańczami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
6
Średnia 3.33 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z kaczki  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Dżem z czarnej porzeczki  g  x   kcal =  kcal
Sok z pomarańczy  g  x   kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kaczka z pomarańczami
  1. 1. Kaczkę nacieramy solą i pieprzem.
    Kaczkę nacieramy solą i pieprzem.
  2. 2. Skórę kaczki nakłuwamy widelcem, wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez około 3 godziny. Podczas pieczenia obracamy mięso, aby upiekło się równomiernie.
  3. 3. Mąkę mieszamy z 2 łyżkami tłuszczu spod kaczki i sokiem pomarańczowym. Doprowadzamy do wrzenia.
  4. 4. Następnie wlewamy sok z cytryny, dodajemy dwie łyżki dżemu z porzeczki, wlewamy rosół oraz wrzucamy pokrojoną w małe cząstki pomarańczę. Całość gotujemy około 10 minut.
  5. 5. Kaczkę podajemy pokrojoną na małe porcje, polane pomarańczowym sosem. Na talerzu ozdabiamy plasterkami pomarańczy, podajemy z zielonymi warzywami, np. brukselką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.622