Sos morelowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Morele suszone  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Malaga  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos morelowy
  1. 1. Opłukane morele gotujemy w małej ilości wody przez 10 minut, po czym przecieramy je przez sito i wkładamy do rondla.
  2. 2.  Mus morelowy zalewamy kilkoma łyżkami Malagi, dodajemy 6 dkg cukru i zagotowujemy.
  3. 3. Żółtka ubijamy z łyżką śmietany i dodajemy je do musu.
  4. 4. Gotujemy przez chwilę, a następnie odstawiamy w zimne miejsce (najlepiej umieścić w lodzie), mieszając od czasu do czasu.
  5. 5. Pozostałą śmietanę ubijamy na gęsty krem i mieszamy z pozostałym cukrem.
  6. 6. Do zimnego musu wlewamy pozostałą ilość Malagi, dodajemy krem ze śmietany i całość mieszamy dokładnie trzepaczką.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.759