Kaczka z jabłkami

Kaczka z jabłkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z kaczki  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Śliwki kalifornijskie suszone  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Sałata rzymska  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kaczka z jabłkami
  1. 1. Śliwki namaczamy w gorącej wodzie.
    Śliwki namaczamy w gorącej wodzie.
  2. 2. Czosnek obieramy, płuczemy i rozcieramy.
  3. 3. Umyte mięso kaczki nacieramy od zewnątrz solą, pieprzem i czosnkiem.
  4. 4. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.
  5. 5. Dodajemy do nich śliwki, jajko, tartą bułkę i cukier.
  6. 6. Całość dokładnie mieszamy, następnie nadziewamy kaczkę. Otwór zszywamy, nakłuwamy mięso.
  7. 7. Przygotowaną kaczkę wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do rozgrzanego do 200°C piekarnika.
  8. 8. Po pół godzinie zmniejszamy temperaturę na 170°C i pieczemy jeszcze przez 2,5 godziny.
  9. 9. Przed podaniem usuwamy nici, przystrajamy majonezem, talarkami marchewki, listkami sałatki i pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.106