Kaczka z jabłkami

Kaczka z jabłkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z kaczki  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Śliwki kalifornijskie suszone  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Sałata rzymska  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kaczka z jabłkami
  1. 1. Śliwki namaczamy w gorącej wodzie.
    Śliwki namaczamy w gorącej wodzie.
  2. 2. Czosnek obieramy, płuczemy i rozcieramy.
  3. 3. Umyte mięso kaczki nacieramy od zewnątrz solą, pieprzem i czosnkiem.
  4. 4. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.
  5. 5. Dodajemy do nich śliwki, jajko, tartą bułkę i cukier.
  6. 6. Całość dokładnie mieszamy, następnie nadziewamy kaczkę. Otwór zszywamy, nakłuwamy mięso.
  7. 7. Przygotowaną kaczkę wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do rozgrzanego do 200°C piekarnika.
  8. 8. Po pół godzinie zmniejszamy temperaturę na 170°C i pieczemy jeszcze przez 2,5 godziny.
  9. 9. Przed podaniem usuwamy nici, przystrajamy majonezem, talarkami marchewki, listkami sałatki i pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.78