Pieczony indyk z nadzienem jabłkowo-śliwkowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Tuszka z indyka  g  x  kcal = 0 kcal
Śliwki kalifornijskie suszone  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczony indyk z nadzienem jabłkowo-śliwkowym
  1. 1. Opłukanego i osuszonego indyka nacieramy mieszanką soli i pieprzu.
  2. 2. Śliwki zalewamy wrzątkiem i kiedy napęcznieją odcedzamy.
  3. 3. Następnie mieszamy je z pokrojonymi w kostkę jabłkami, tartą bułką, sokiem z cytryny, cukrem i cynamonem.
  4. 4. Nafaszerowanego gotowym nadzieniem indyka zaszywamy.
  5. 5. Mięso przekładamy do wysmarowanej masłem brytfanki.
  6. 6. Wstawiamy do rozgrzanego do 220ºC piekarnika. Po 45 minutach podlewamy szklanką wrzącej wody.
  7. 7. Zmniejszamy temperaturę na 180ºC i pieczemy jeszcze przez 3 godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.088