Ziemniaki podhalańskie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
4
Średnia 5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Boczek wieprzowy wędzony  g  x   kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ziemniaki podhalańskie
  1. 1. Marchew i ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w grube plastry.
  2. 2. Pieczarki myjemy i kroimy w paski.
  3. 3. Boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w plasterki, a cebulę w krążki.
  4. 4. Na dno garnka kładziemy liście kapusty.
  5. 5. Ziemniaki, rozdrobnioną cebulę, marchew, pieczarki i kiełbasę układamy warstwami w naczyniu żaroodpornym tak, aby ziemniaki stanowiły wierzchnią warstwę.
  6. 6. Boczek układamy przy brzegach naczynia.
  7. 7. Każdą warstwę posypujemy solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.
  8. 8. Całość przykrywamy liśćmi kapusty i gotujemy pod przykryciem aż ziemniaki zmiękną.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia góralska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.805