Duszona gęś

Duszona gęś
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.22
9
Średnia 3.22 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z gęsi  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec z gęsi  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszona gęś
  1. 1. Pozbawioną skóry i tłuszczu gęś kroimy na mniejsze porcje, nacieramy czosnkiem, solą i papryką.
    Pozbawioną skóry i tłuszczu gęś kroimy na mniejsze porcje, nacieramy czosnkiem, solą i papryką.
  2. 2. Tak przygotowane mięso pozostawiamy na noc.
  3. 3. Następnego dnia porcje mięsa obtaczamy w mące i smażymy na stopionym tłuszczu z gęsi (smalec z gęsi).
  4. 4. Zrumienione kawałki wyjmujemy z garnka, wrzucamy do niego pokrojoną w paseczki cebulę i podsmażamy.
  5. 5. Do miękkiej cebuli wkładamy gęś i dodajemy liść laurowy.
  6. 6. Całość podlewamy wodą.
  7. 7. Dusimy pod przykryciem przez co najmniej 2,5 godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.707