Sos warzywny do gęsi

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Skrzydło z gęsi  g  x  kcal =  kcal
Szyjka gęsia  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Bylica piołun  g  x  kcal =  kcal
Chleb razowy na zakwasie  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos warzywny do gęsi
  1. 1. Skrzydełka i szyjkę gęsią dokładnie umyj.
  2. 2. 
  3. 3. Dopraw solą i białym pieprzem.
  4. 4. 
  5. 5. Podsmaż mięso na maśle.
  6. 6. 
  7. 7. Dadaj cebulę, marchew oraz seler i podsmaż.
  8. 8. 
  9. 9. Dodaj wino.
  10. 10. 
  11. 11. Przypraw piołunem, rozmarynem, majerankiem, dodaj ząbek czosnku i gotuj około 30-40 minut.
  12. 12. 
  13. 13. Wyjmij z garnka mięso i warzywa. Część ugotowanej cebuli, marchwi i selera wraz z ugotowanym sosem zmiksuj w blenderze.
  14. 14. 
  15. 15. Dodaj zmiksowany płyn z powrotem do garnka, dodaj kromkę razowego chleba i gotuj około 10 minut.
  16. 16. 
  17. 17. Przypraw sos solą i pieprzem i ponownie zmiksuj w blenderze.
  18. 18. 
  19. 19. Zmieszaj sos ze śmietaną.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: alkohol
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.245