Sos warzywny do gęsi

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Skrzydło z gęsi  g  x  kcal =  kcal
Szyjka gęsia  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Bylica piołun  g  x  kcal =  kcal
Chleb razowy na zakwasie  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos warzywny do gęsi
  1. 1. Skrzydełka i szyjkę gęsią dokładnie umyj.
  2. 2. 
  3. 3. Dopraw solą i białym pieprzem.
  4. 4. 
  5. 5. Podsmaż mięso na maśle.
  6. 6. 
  7. 7. Dadaj cebulę, marchew oraz seler i podsmaż.
  8. 8. 
  9. 9. Dodaj wino.
  10. 10. 
  11. 11. Przypraw piołunem, rozmarynem, majerankiem, dodaj ząbek czosnku i gotuj około 30-40 minut.
  12. 12. 
  13. 13. Wyjmij z garnka mięso i warzywa. Część ugotowanej cebuli, marchwi i selera wraz z ugotowanym sosem zmiksuj w blenderze.
  14. 14. 
  15. 15. Dodaj zmiksowany płyn z powrotem do garnka, dodaj kromkę razowego chleba i gotuj około 10 minut.
  16. 16. 
  17. 17. Przypraw sos solą i pieprzem i ponownie zmiksuj w blenderze.
  18. 18. 
  19. 19. Zmieszaj sos ze śmietaną.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: alkohol
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
wh0cd836120 Zoloft buy tenormin
wh0cd414797 buy furosemide doxycycline buy abilify propecia wellbutrin citalopram buy allopurinol ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.146