Sałatka owocowa z rukolą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Grejpfrut  g  x  kcal =  kcal
Truskawka  g  x  kcal = 0 kcal
Kiwi  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Rukola  g  x  kcal = 0 kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Awokado  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Kardamon  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka owocowa z rukolą
  1. 1. Z jednego grejpfruta wyjmujemy delikatnie miąższ. 2.Truskawki myjemy, wycinamy ogonki, kroimy na pół.
  2. 2. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki.
  3. 3.  Wyciskamy sok z cytryny.
  4. 4. Rukolę i bazylię dokładnie myjemy, otrzepujemy z nadmiaru wody. Pozbawiamy je niepotrzebnych ogonków.
  5. 5. Awokado obieramy, wydrążamy pestkę i kroimy na plasterki. Natychmiast skrapiamy 2 łyżkami soku z cytryny, dzięki czemu awokado nie zmieni koloru.
  6. 6. Z drugiego grejpfruta wyciskamy sok. Sok mieszamy z sokiem z cytryny, olejem, kardamonem, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy z dressingiem.
  7. 7. Sałatkę układamy na liściach rukoli i dekorujemy listkami bazylii. Tak przygotowana sałatka od razu nadaje się do spożycia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Sezon: Lato,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.767