Sałatka owocowa z rukolą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Grejpfrut  g  x  kcal =  kcal
Truskawka  g  x  kcal = 0 kcal
Kiwi  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Rukola  g  x  kcal = 0 kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Awokado  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Kardamon  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka owocowa z rukolą
  1. 1. Z jednego grejpfruta wyjmujemy delikatnie miąższ. 2.Truskawki myjemy, wycinamy ogonki, kroimy na pół.
  2. 2. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki.
  3. 3.  Wyciskamy sok z cytryny.
  4. 4. Rukolę i bazylię dokładnie myjemy, otrzepujemy z nadmiaru wody. Pozbawiamy je niepotrzebnych ogonków.
  5. 5. Awokado obieramy, wydrążamy pestkę i kroimy na plasterki. Natychmiast skrapiamy 2 łyżkami soku z cytryny, dzięki czemu awokado nie zmieni koloru.
  6. 6. Z drugiego grejpfruta wyciskamy sok. Sok mieszamy z sokiem z cytryny, olejem, kardamonem, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy z dressingiem.
  7. 7. Sałatkę układamy na liściach rukoli i dekorujemy listkami bazylii. Tak przygotowana sałatka od razu nadaje się do spożycia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Sezon: Lato,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.443