Duszona gęś z kapustą

Duszona gęś z kapustą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z gęsi  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Antonówka zwykła  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszona gęś z kapustą
  1. 1. Pokrojone mięso z gęsi nacieramy mieszanką z 2 łyżeczek soli i szczyptą pieprzu.
    Pokrojone mięso z gęsi nacieramy mieszanką z 2 łyżeczek soli i szczyptą pieprzu.
  2. 2. Przygotowane porcje przekładamy do wysmarowanego żaroodpornego naczynia.
  3. 3. Całość pieczemy w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez około 2 godziny.
  4. 4. Posiekaną cebulę i poszatkowaną kapustę podsmażamy, dodając 6 stopionych łyżek tłuszczu z gęsi.
  5. 5. Całość dusimy pod przykryciem przez 20 minut, ciągle mieszając.
  6. 6. Po upływie tego czasu do potrawy dodajemy starte jabłka i doprawiamy ją solą oraz pieprzem.
  7. 7. Na kapustę kładziemy upieczone kawałki gęsi.
  8. 8. Mięso dusimy jeszcze przez co najmniej godzinę.
  9. 9. Gotowe mięso z gęsi podajemy z duszoną kapustą oraz kluskami leniwymi.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.115