Duszona gęś z kapustą

Duszona gęś z kapustą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z gęsi  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Antonówka zwykła  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszona gęś z kapustą
  1. 1. Pokrojone mięso z gęsi nacieramy mieszanką z 2 łyżeczek soli i szczyptą pieprzu.
    Pokrojone mięso z gęsi nacieramy mieszanką z 2 łyżeczek soli i szczyptą pieprzu.
  2. 2. Przygotowane porcje przekładamy do wysmarowanego żaroodpornego naczynia.
  3. 3. Całość pieczemy w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez około 2 godziny.
  4. 4. Posiekaną cebulę i poszatkowaną kapustę podsmażamy, dodając 6 stopionych łyżek tłuszczu z gęsi.
  5. 5. Całość dusimy pod przykryciem przez 20 minut, ciągle mieszając.
  6. 6. Po upływie tego czasu do potrawy dodajemy starte jabłka i doprawiamy ją solą oraz pieprzem.
  7. 7. Na kapustę kładziemy upieczone kawałki gęsi.
  8. 8. Mięso dusimy jeszcze przez co najmniej godzinę.
  9. 9. Gotowe mięso z gęsi podajemy z duszoną kapustą oraz kluskami leniwymi.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.689