Naleśniki po góralsku

Naleśniki po góralsku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Oscypek  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Naleśniki po góralsku
  1. 1. Dwa jaja mieszamy z mąką i mlekiem.
    Dwa jaja mieszamy z mąką i mlekiem.
  2. 2. Następnie solimy i wyrabiamy na jednolitą masę.
  3. 3. Gotowe ciasto, smażymy jak naleśniki.
  4. 4. Mięso, wątrobę i grzyby dusimy.
  5. 5. Cebulę lekko podsmażamy na oleju, bułkę namaczamy i odciskamy.
  6. 6. Wszystkie składniki mielimy na maszynce do mielenia mięsa.
  7. 7. Do farszu wbijamy jajo, dodajemy podsmażoną cebulę, starty oscypek, sól, pieprz i dokładnie mieszamy.
  8. 8.  Farsz nakładamy na usmażone ciasto.
  9. 9. Naleśniki zwijamy w kopertę, układamy na patelni i smażymy.
  10. 10. Następnie patelnię z naleśnikami wstawiamy do gorącego piekarnika na kilka minut.
  11. 11. Podajemy posypane startym oscypkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia góralska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina mąka i produkty zbożowe wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.778