Naleśniki po góralsku

Naleśniki po góralsku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Oscypek  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Naleśniki po góralsku
  1. 1. Dwa jaja mieszamy z mąką i mlekiem.
    Dwa jaja mieszamy z mąką i mlekiem.
  2. 2. Następnie solimy i wyrabiamy na jednolitą masę.
  3. 3. Gotowe ciasto, smażymy jak naleśniki.
  4. 4. Mięso, wątrobę i grzyby dusimy.
  5. 5. Cebulę lekko podsmażamy na oleju, bułkę namaczamy i odciskamy.
  6. 6. Wszystkie składniki mielimy na maszynce do mielenia mięsa.
  7. 7. Do farszu wbijamy jajo, dodajemy podsmażoną cebulę, starty oscypek, sól, pieprz i dokładnie mieszamy.
  8. 8.  Farsz nakładamy na usmażone ciasto.
  9. 9. Naleśniki zwijamy w kopertę, układamy na patelni i smażymy.
  10. 10. Następnie patelnię z naleśnikami wstawiamy do gorącego piekarnika na kilka minut.
  11. 11. Podajemy posypane startym oscypkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia góralska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina mąka i produkty zbożowe wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd642442 atarax for children crestor allopurinol zyloprim
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.774