Babka ucierana z bakaliami

Babka ucierana z bakaliami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babka ucierana z bakaliami
  1. 1. Formę do babki smarujemy masłem.
    Formę do babki smarujemy masłem.
  2. 2. Przebrane rodzynki myjemy i osuszamy. Ze sparzonej cytryny ścieramy skórkę na tarce jarzynowej o drobnych oczkach.
  3. 3. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do utartej margaryny dodajemy po jednym jaju oraz stopniowo cukier i mąkę, całość dokładnie ucieramy.
  4. 4. Dodajemy mleko, cukier waniliowy, skórkę z cytryny i pomarańczy oraz rodzynki. Przelewamy ciasto do formy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.
  5. 5. Pieczemy w temperaturze 160-180°C przez około godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.146