Słodko-kwaśna wołowina

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szponder wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Piernik miodowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pierniczki  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Słodko-kwaśna wołowina
  1. 1. Mięso zrumieniamy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu i odsączamy.
  2. 2. Na tym samym oleju, zrumieniamy drobno posiekaną cebulę, a następnie wkładamy do niej mięso.
  3. 3.  Całość doprawiamy solą, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem przez około 35 minut.
  4. 4. Dodajemy sok z cytryny, cukier, a także rozgniecione pierniczki.
  5. 5. Wszystko dokładnie mieszamy, po czym dusimy jeszcze przez 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia żydowska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.269