Biszkopt z serem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Bakalie  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Biszkopt z serem
  1. 1. Pięć żółtek ubijamy ze 150 g cukru na sztywną masę. Stopniowo dodajemy przesianą przez sitko mąkę. Możemy również dodać szczyptę proszku do pieczenia. Całość łączymy z pianą z 5 białek i cukru waniliowego.
  2. 2. W międzyczasie smarujemy masłem dno formy do pieczenia i posypujemy bułką tartą. Masę jajeczną przekładamy do tortownicy.
  3. 3. Zmielony w maszynce ser ucieramy z 50 g cukru i dwoma żółtkami. Dodajemy bakalie i dwa białka ubite na sztywną pianę i delikatnie mieszamy.
  4. 4. Na przygotowany biszkopt wykładamy małe porcje masy twarogowej. Czynność tą wykonujemy łyżeczką do herbaty.
  5. 5. Ciasto wstawiamy do rozgrzanego do 160°C piekarnika i pieczemy przez około 45 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd751156 avodart seroquel for depression and anxiety stromectol 3mg neurontin
wh0cd2345229 cleocin without a prescription buy stromectol
wh0cd934638 fluoxetine by mail buy celexa propecia
wh0cd164509 i found it zovirax tadalis sx
wh0cd566559 furosemide triamterene hctz 75 50 mg celebrex ampicillian tetracycline pills ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.635