Pieczeń po śląsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń po śląsku
  1. 1. Mięso myjemy i wkładamy do zalewy z wody, części cebuli, octu, liścia laurowego i ziela angielskiego na 2-4 dni.
  2. 2. Wyjmujemy z zalewy, osączamy i oprószamy solą i pieprzem.
  3. 3. Smażymy mięso na części oleju.
  4. 4. Przekładamy do rondla, dodajemy resztę oleju, niewielką ilość wody, cebulę z zalewy oraz pokrojoną w słomki włoszczyznę. Dusimy powoli pod przykryciem, często obracając.
  5. 5. Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle, łączymy z bułką tartą i solimy.
  6. 6. Gotową pieczeń kroimy w cienkie plastry, nie przecinając mięsa do końca.
  7. 7. Między dwa płaty mięsa nakładamy farsz. Tak przyrządzone mięso układamy w brytfannie i podpiekamy.
  8. 8. Doprawiamy zasmażką z mąki i masła.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.529