Gulasz

Gulasz
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.25
4
Średnia 4.25 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pręga wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz
  1. 1. Opłukane i pokrojone w kostkę mięso, obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Następnie przekładamy do innego naczynia.
    Opłukane i pokrojone w kostkę mięso, obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Następnie przekładamy do innego naczynia.
  2. 2. Na tłuszczu pozostały,m po smażeniu pręgi wołowej, zrumieniamy pokrojoną w plasterki cebulę. Cały czas mieszamy, aby nie przywarła.
  3. 3. Do cebuli dodajemy usmażone mięso. Całość doprawiamy mieloną papryką, solą i pieprzem. Dusimy na małym ogniu przez 30 minut.
  4. 4. Dodajemy pokrojoną w paski paprykę i świeże pomidory. Dusimy pod przykryciem jeszcze przez 1,5 godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia żydowska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd457836 avodart is albenza over the counter buy doxycycline 100mg bupropion levaquin avodart ...
wh0cd423873 buy levothyroxine amitriptyline without a prescription
wh0cd32027 RETIN A MICRO
wh0cd481456 additional info price of celebrex
wh0cd240401 continue suhagra
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.763