Ryba w sosie pieczarkowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryba w sosie pieczarkowym
  1. 1. Rybę płuczemy i osuszamy.
  2. 2. Wkładamy filety do wrzącego wywaru jarzynowego. Gotujemy do miękkości przez około 5-10 minut. Następnie wyjmujemy, odsączamy i odkładamy w ciepłe miejsce.
  3. 3. Pieczarki czyścimy i kroimy w plastry, cebulę, paprykę i natkę drobno siekamy. Smażymy wszystko razem przez 5 minut na patelni, na rozgrzanym oleju.
  4. 4. Grzyby i warzywa posypujemy mąką i dokładnie mieszamy. Wlewamy powoli mleko i wino. Mieszamy, aż sos będzie gęsty. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  5. 5. Całość gotujemy przez kilka minut na małym ogniu. Następnie wkładamy rybę i zwiększamy ogień. Gotujemy, aż ryba będzie zupełnie miękka.
  6. 6. Układamy kawałki ryby na talerzu i polewamy gorącym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.038